HANDTMANN

 Nadziewarki próżniowe Handtmann to technologia oparta na wieloletnim doświadczeniu producentów wędlin z całego świata o unikalnych rozwiązaniach konstrukcyjnych, gwarantujących wysoką wydajność, najniższe koszty produkcji oraz najwyższą jakość produkowanych wyrobów.

Postępowa technika nadziewania oraz porcjowania zastosowana do produkcji kiełbas najwyższej jakości.

Nadziewarki HANDTMANN przeznaczone są do nadziewania z uzyciem próżni wszystkich rodzajów wędlin. Spełniają wszystkie wymagane normy EU.  Dzięki precyzyjnemu porcjowaniu (dokładnośc 1-3 g) doskonale nadają się do standaryzacji produkcji i pracy w systemie ciągłym. Wytrzymała i przemyslana konstrukcja umożliwia ich wszechstronna i długotrwałą bezawaryjną pracę w przetwórstwie mięsnym.

Nowe zespoły obkręcająco-odwieszające AL - System umożliwiają osiągnięcie bardzo dużych wydajności (do 3.000 porcji/min) przy jednoczesnej dużej powtarzalności porcji.

Maszyny zróżnicowano wg typowych potrzeb zakładów przetwórczych i dostosowano do skali produkcji (od 3.000 kg/h - VF 50 do 14.000 kg/h - VF 634).

 

 

 Linie do okręcania i zawieszania

Linie do produkcji różnego rodzaju wędlin w szerokim zakresie kalibrów od 13 do 50mm. umożliwiają produkcję kiełbas o równej długości w osłonkach celulozowych, białkowych oraz w jelitach naturalnych.

 

Okręcarki i ramienia podtrzymujace

 

news